Culinaire wandeling in Gent

Zaterdag 26 mei om 17u

Kostprijs: € 55

Duur: ruim 4,5 uur met drie tusssenstops

 

Wandeling met diner op verschillende locaties

 

De dinerwandeling is een middag- of avondvullend culinair arrangement. Onderweg houden we halt voor een gezellig aperitief met 'amuse bouche' of tapas, een voor- en hoofdgerecht en tot slot een koffie met dessert. We bezoeken drie originele locaties in het centrum van Gent.

 

      

 

Het precieze programma ziet er als volgt uit:

 

17.00 uur: De gids wacht ons op in de Lakenhalle, aan het Belfort voor een exclusieve rondleiding in de meest fiere van de Gentse torens.

 

Bezoek Gent vanuit de hoogte en bestijg het 700 jaar oude belfort. Met zijn 95 meters torende dit gebouw uit boven de middeleeuwse stad, bracht het rust en veiligheid. De draak met zijn alziend oog bewaakte de stadsrechten die er opgeslagen lagen, de Klokke Roeland waarschuwde de burgers bij gevaar. De beiaard, die doorheen de eeuwen uitbreidde tot 54 klokken, is nog steeds elk kwartier te horen. Tijdens de rondleiding worden zowel de ondergrondse gangen als de klokkenkamer bezocht, beide enkel toegankelijk met gids. Er is een lift beschikbaar die ons brengt tot het verdiep juist onder de klokkentoren.

18.00 uur: Na de rondleiding worden we in de Lakenhalle verwacht voor een aperitief van cava of Gulden Draak met chocolade draakjes en zoutjes.

 

18.30 uur: De gids neemt ons mee voor het eerste deel van de wandeling ‘Gent op z’n kookpunt’. Aan de hand van smakelijke verhalen en pittige anekdotes duiken we in de geschiedenis van onze culinaire gewoontes en ontdekken we het rijke Gentse culinaire aanbod.

 

19.30 uur: We gaan aan tafel bij De Witte Leeuw voor een voor- en hoofdgerecht volgens het marktverse aanbod. Hierbij voorzien we 2 glazen wijn en water op tafel. Vegetarische wensen kunt u op voorhand aan ons doorgeven.

 

In het hartje van historisch Gent, met uitzicht op de Leie, wordt u culinair verwend door het team van De Witte Leeuw. Op de kaart voor elk wat wils en de gerechten worden steeds met de grootste zorg en vakbekwaamheid bereid en gepresenteerd. Zowel toeristen als Gentenaars vinden de weg naar dit restaurant, dat met zijn authentieke ridderzaal zeker een bezoekje waard is…

 

21.00 uur: De gids haalt ons op voor het tweede deel van de wandeling.

 

21.30 uur: Einde van de wandeling en tijd om gezellig na te praten bij koffie en zoete versnaperingen in Champagnebar De Beir. 

 

Kostprijs: 55 euro. In deze prijs is begrepen: toegang tot het Belfort, aperitief met hapjes, voor- en hoofdgerecht, 2 glazen wijn en water op tafel, koffie en zoete versnaperingen, gidsbegeleiding, organisatie en reservaties.

 

Indien geïnteresseerd meld je aan bij onze voorzitter Luc De Vos: 09/2211589 of 0479/337684. Gebruik bij voorkeur zijn e-mailadres: ldv.zwyn@skynet.be

 

Betalen voor 15 april op rekeningnummer BE27 8910 1401 3173 van Davidsfonds Zwijnaarde, Brouwerijstraat 27 bus 10, 9810 Eke.