Afbeelding met tekst, illustratie

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Daguitstap

De wintertuin van de Ursulinen en Bourgondisch

Mechelen


 

Zaterdag 2 april 2022

Er zijn nog enkele plaatsen vrij, wees er vlug bij

Beste leden en sympathisanten,

We nodigen jullie van harte uit op deze veelzijdige daguitstap naar Mechelen.

In de voormiddag gaan we een verborgen parel ontdekken: de kostschool van de Ursulinen.

Deze site was ooit één van de meest prestigieuze meisjesscholen ter wereld en werd bestuurd door een geslepen en zelfs feministische orde die meisjes een niet zo traditionele opvoeding wilden geven als voor die tijd gebruikelijk was. Het onderwijs was er van zo een hoog niveau dat alle gegoede families van Europa er hun dochters naartoe stuurden. Zo groeide het klooster en de kostschool uit tot één van de grootste en beste scholen van Europa.

Aan geld was er geen gebrek. Dus de zusters lieten een mooie ontvangstruimte bouwen om de chique families van de kostschoolmeisjes te ontvangen: de befaamde wintertuin. De stijl ervan was voor zijn tijd geavanceerd, hypermodern en gedurfd: de art nouveau-stijl.

Naast de wintertuin, nemen we jullie mee door de mooi versierde eetzalen, de lange gangen, de pianogalerij enz…

Afbeelding met vloer, binnen, meubels, gebied

Automatisch gegenereerde beschrijving
 

Na dit prachtige bezoek, gaan we richting Mechelen. We gaan in deze multiculturele stad op culinaire ontdekkingstocht in de vleeshalle. Er zijn verschillende kraampjes met gerechten uit alle windstreken waar u zelf uw menu kan samenstellen. Er zijn voor ons speciaal gereserveerde plaatsen zodat niemand rechtstaand moet eten. Neem gerust al een kijkje op www.devleeshalle.be.

Na de lunch gaan we op stap met een gids die u op de Bourgondische wandeling alle highlights van het Bourgondische tijdperk zal uit de doeken doen, doorspekt met levendige verhalen en leuke anekdotes.

We ronden deze mooie en boeiende dag dan af als echte Bourgondiërs : met een drankje in de bekende brouwerij Het Anker, waarna we terug koers zetten naar Merelbeke.

Afbeelding met gebouw, lucht, buiten, toren

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Praktisch

Prijs : 40 euro voor leden ; 47 euro voor niet-leden (alle toegangen en gidsen inbegrepen, middagmaal niet inbegrepen, afsluitend drankje in Het Anker wel inbegrepen).

Vertrek : om 8. 15 u stipt vertrekken we met de bus op het Floraplein in Merelbeke-Flora.

Terug in Merelbeke rond 19 u.

Inschrijven vóór 15 maart:

Via mail naar schrijf.je.in@davidsfondsmelle-merelbeke.be of via telefoonnummer 0497 188 206 (secretariaat).

Inschrijving is definitief na het betalen van het hiervoor vermelde bedrag per persoon op de rekening van Davidsfonds Melle-Merelbeke: IBAN: BE88 4451 5114 3141

We hopen jullie in grote getale te mogen verwelkomen.

Tot dan!

Het bestuur Davidsfonds-Melle-Merelbeke