De 35ste Zomerzoektocht van Davidsfonds trekt naar Zulte, meer bepaald het landelijke Machelenaan-de-Leie (deelgemeente van Zulte) waar kunstenaar Roger Raveel woonde en werkte, en naar het historische centrum van stad Gent

De zoektocht vindt plaats van maandag 21 juni tot en met dinsdag 21 september 2021

Je kan kiezen tussen de familiezoektocht en de klassieke zoektocht.

De Zomerzoektocht is bij uitstek de ‘coronaproof’ zomeractiviteit met een grote flexibiliteit.

Focuspunten van Davidsfonds bij de voorbereidingen: 


-            Een breder publiek bereiken om naamsbekendheid te vergroten. De Zomerzoektocht is een laagdrempelige en fijne eerste manier om kennis te maken met Davidsfonds. - Zorgen voor een vlotte bestelprocedure.

  Je kan kiezen tussen de familiezoektocht en de klassieke zoektocht. Je deelnamepakket bestaat uit:

o   Een of twee zoektochten afhankelijk van je keuze o Een streekgids

o   Een goodiebag met extra info over de regio

  De familie- en de klassieke zoektocht volgen hetzelfde wandelparcours met: 

•       een wandellus in Zulte

•       een wandellus in Gent 

Het verschil tussen beide zoektochten zit in de moeilijkheidsgraad van de vragen: 

•       Wil je met de hele familie, jong en oud, op stap en staat ontspanning voor jou centraal, dan kies je voor de familiezoektocht

•       Hou je van een uitdaging? Dan kies je voor de klassieke zoektocht

•       Je kan ook beide combineren. Zo heb je voor ieder wat wils of heb je meteen een nog grotere uitdaging. 

 

  Begin- en eindpunt wandeling: In tegenstelling tot vorig jaar is het beginpunt van elke wandellus ook het eindpunt. Op het beginpunt van beide wandelingen vind je vanaf 21 juni ook telkens het onthaalpunt van de Zomerzoektocht. Je bepaalt zelf welke wandellus je eerst doet. 

 

Begin- en onthaalpunten:

o   Visit Gent - onthaalpunt Gent

Sint-Veerleplein 5 (Oude Vismijn), 9000 Gent

https://visit.gent.be

Dagelijks open van 10 tot 18 uur.

 

o   Guldepoort – onthaalpunt Zulte Dorpsstraat 46, 9870 Zulte-Machelen Dagelijks open van 9 tot 14.45 uur.


 

 

  Toegankelijkheid Zomerzoektocht

De Zomerzoektocht is er voor jong en oud. Rolstoelgebruikers of wie op stap gaat met een kinderwagen kan rekenen op alternatieve opties bij stukken waar er trappen aan te pas komen.  In overleg met Zulte bleek dat de mooiste plekjes alleen bereikbaar zijn via onverharde wegen. Dat zorgt er jammer genoeg voor dat bij langdurig regenweer de ondergrond mogelijks te drassig is om gemakkelijk toegankelijk te zijn voor een rolstoel. Een van de straten is mogelijk ook te smal. Hiervoor onderzoeken we nog een alternatief.

 

 

  Voordelen horeca en lokale handelaars o De abdij van Westmalle, vertrouwde en gewaardeerde partner van Davidsfonds, trakteert je als zoektochter opnieuw met een trappistenbier in een van de tien deelnemende zaken. Je vindt de bon en de deelnemende zaken terug in de vragenbrochure.

o Lokale horeca en handelaars bieden eveneens verschillende voordelen aan de zoektochters. Je vindt de deelnemende zaken en hun voordelen nu al terug op www.dezomerzoektocht.be. Hou de website in de gaten, want er komen in mei en juni mogelijk nog enkele nieuwe adresjes bij.

 

  Prijzenpakket 

Zowel voor de familiezoektocht als de klassieke zoektocht reiken we prijzen uit. Een eerste overzicht van de prijzen vind je op www.dezomerzoektocht.be. Per antwoordformulier dat je instuurt via de website maak je kans op een van de verschillende prijzen. Hiervoor maak je gebruik van de unieke code op de voorzijde van de vragenbrochure. De code is eenmalig te gebruiken. Wil je dus meer kans maken, dan kies je voor meerdere zoektochtpakketten.

 

  Hoe geraak je ter plaatse o Met het openbaar vervoer (NMBS of De Lijn)

  Gent: Station Gent-Sint-Pieters – tram 1 (halte Gravensteen)

 
Zulte: Station Deinze – bus 75 richting Kortrijk (halte Machelen De Prins) o Met de fiets o Met de wagen

De binnenstad van Gent is een lage-emissiezone. We raden je dan ook aan om je wagen te parkeren op een gratis parking aan de rand van de stad. Vanaf de P+R parking Flanders Expo/The Loop brengt tram 1 je via station Gent Sint-Pieters naar het startpunt (halte Gravensteen). 

In Zulte kan je je wagen parkeren recht tegenover het onthaalpunt de Guldepoort. Parking volzet? Dan kan je ook terecht op volgende gratis parkings:

-      Parking in de Leihoekstraat (voor kampeerautoterrein) -        Parking de Veerstraat (aan nieuwe kerkhof)

 

  Fietstocht

Neem je graag de fiets bij de hand voor de Zomerzoektocht? Je vindt vanaf 21 juni een fietsroute van Zulte naar Gent en terug op www.dezomerzoektocht.be. De route staat ook in de vragenbrochures. De fietstocht volgt de fietsknooppunten. Smeer je benen goed in, want het is een stevige rit. De volledige lus is +/- 65 km lang. 

Zoek je een fietsverhuurder? Zowel in Gent,

Zulte en Deinze zijn er verschillende opties waar

je (elektrische) fietsen kan huren. Je vindt ze eveneens terug op de website www.dezomerzoektocht.be. 

 

 

 

Basistarieven: 

-          27 euro voor een enkel deelnamepakket (klassieke of familiezoektocht + 1 streekgids)

-          37 euro voor een duopakket (2 zoektochten naar keuze + 1 streekgids)

 

Tarieven voor leden van Davidsfonds: 

-          25 euro voor een enkel deelnamepakket (klassieke of familiezoektocht + 1 streekgids)

-          35 euro voor een duopakket (2 zoektochten naar keuze + 1 streekgids)

 

Extra korting

In Het Accent van mei vind je als lezer een extra kortingscode die je recht geeft op nog eens € 5 korting per zoektochtpakket dat je aankoopt. Deze korting telt bovenop je ledenkorting en geldt per pakket. Bestel je dus drie deelnamepakketten, dan krijg je dankzij de code 15 euro korting.

 

Winst voor afdelingen  


De lezers van het Accent in mei, ontvangen een (unieke) kortingscode. Leden van jouw afdeling ontvangen een code die aan jouw afdeling gekoppeld is. Elk lid dat die code gebruikt, krijgt 5 euro korting en daarvan gaat 3 euro naar jouw afdeling als winstdeelname. Verspreid de kortingscode van jouw afdeling dus zo veel mogelijk, ook onder niet-leden. Ook wanneer zij de code gebruiken, ontvangen zij 5 euro korting op het basistarief ้n jij ontvangt met de afdeling terug 3 euro winstdeelname. Het totaalbedrag storten we op de lopende rekening van je afdeling na afloop van de Zomerzoektocht.

 

Een voorbeeld:

Davidsfonds Aalst promoot de Zomerzoektocht bij leden, vrienden, buren en familie en deelt de kortingscode uit het Accent van mei. 

Een lid van Davidsfonds Aalst bestelt zijn pakket aan ledenprijs en geeft de unieke kortingscode in. Hij betaalt bijgevolg 20 euro in plaats van 25 euro.  Afdeling Aalst ontvangt door deze bestelling na afloop van de Zomerzoektocht 3 euro. Ook iemand uit de familie besluit 3 pakketten aan te kopen.

Deze persoon ontvangt 5 euro korting per pakket, en betaalt dus uiteindelijk 66 euro in plaats van 81 euro. Davidsfonds Aalst ontvangt 9 euro op de lopende rekening voor de verkoop van die 3 pakketten.

 

Hoe vaker de code gebruikt wordt, hoe meer jij als afdeling winst maakt. Ook als jij met de afdeling zelf de bestelling uitvoert voor je leden, en bijvoorbeeld 15 pakketten aankoopt, gaat je kassa rinkelen. 

 

 

Tijdens de Zomerzoektocht (21 juni – 21 september) zijn er twee onthaalpunten. Je kan er terecht voor:

  Het ophalen van je deelnamepakket als je geen thuislevering koos, met je bestelcode die je per e-mail ontving

  Ophalen van je goodiebag met de tegoedbon uit je pakket

  Meer informatie over de regio

 

Begin- en onthaalpunten:

o   Visit Gent - onthaalpunt Gent

Sint-Veerleplein 5 (Oude Vismijn), 9000 Gent

https://visit.gent.be

Dagelijks open van 10 tot 18 uur.

 

o   Guldepoort – onthaalpunt Zulte Dorpsstraat 46, 9870 Zulte-Machelen Dagelijks open van 9 tot 14.45 uur.


 

 

Meer informatie

Zoek je nog verder informatie? Kijk zeker op www.dezomerzoektocht.be. 

Nog een vraag laat het ons weten via zoektocht@davidsfonds.be