Zwijnaarde3

 

Nieuwe Melac

Donderdag 8 maart om 20u

Toegang: € 5 voor DF-leden, € 8 voor niet leden

 

Weerzien met Anton Van Wilderode

 

 

Wie kent niet zijn getoonzette gedicht “Lied van mijn land”? In 2018 is het niet alleen 100 jaar geleden dat Anton van Wilderode geboren werd, we herdenken ook – 20 jaar later - zijn sterfdag in 1998. Geen beter moment om deze gevierde Vlaamse dichter opnieuw in de schijnwerpers te zetten! We leren van Wilderode (opnieuw) kennen aan de hand van een boeiende presentatie over zijn leven en omvangrijke werk, rijkelijk voorzien van beeld- en klankmateriaal, extra aanbevolen in het van Wilderode-jaar 2018.

 

 

Bezield met een aanstekelijk enthousiasme, brengt Rita méér dan een gewone voordracht. Het wordt een onderhoudende voorstelling, die verbaast en ontroert, die tijdsgeest en anekdotes combineert en die op een hele begrijpelijke manier inzicht biedt in het werk van de betreffende auteur. Beeld- en geluidsmateriaal, leesfragmenten en biografische weetjes staan garant voor een gevarieerde en zelfs amusante avond, die door diverse Davidsfondsafdelingen al enthousiast werd onthaald.

 

 

We woonden een voorstelling van deze presentatie bij in het geboortedorp van Van Wilderode in Moerbeke-Waas. We hebben een prachtig werkstuk gezien en gehoord. Maandenlang is hieraan gewerkt. Dit is meer dan een kennismaking. Het geeft een goed overzicht van het werk maar geeft vooral ook inzicht. Het was een hele klus om tekst, geluid, klank, muziek en woord op mekaar af te stemmen. Het werd een bijzonder mooi afgewerkt eindproduct vol weemoed, verlangen en geluk.

Een avond die we aan alle leden en belangstellenden sterk aanbevelen.